+385 1 482 0 200 [email protected]

 

Dnevnički zapis 10. travanj 2017.

Lička kuharica i na nebu i na zemlji

 

Predstavljen projekt LQ – Lika Quality

[fb_button]

 
gastroposao interview laglika e1491832393546

 

Ličku sam kuharicu prije nekoliko godina gromoglasno najavio i potom utihnuo zajedno sasvojim istomišljenicima.

Ambiciozna kuharica zamišljena je u dva dijela: u prvome se iznosi prikupljeno i obrađeno nasljeđe. U drugome se pokazuje što se na nasljeđu i još više što na vrhunskim regionalnim sastojcima dade pripraviti.

Divan projekt, šteta što ga nismo ostvarili, uvijek cmizdrim kada me put nanese u Liku.

Prošloga sam vikenda ostao zaprepašten: kuharica je praktično gotova, barem onaj njen najzahtjevniji dio.
U međuvremenu su naime ostali Gastronomadi ne samo proučavali ličku gastronomsku ostavštinu nego su i osmislili čitav moderni jelovnik. Zamišljeno, skuhano!

U Ličkoj su kući na Plitivicama prošloga vikenda kuhali, podučavali, prezentirali i kušali fantastična nova lička jela.

Temljna je tema bila lička buša i lička pramenka.

Da priča bude još ljepša ovaj je gastronomski vikend dio velikog projekta o čemu ćemo podrobno izvještavati.

O polazištima projekta  pogledajte sažeto u videu.

Interview s g. Tomislavom Kovačevićem, voditeljom Lag Lika

 
 
Vaš Gastronomad Rene Bakalović
 

[fb_button]
Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović powered by Gastroposao.eu
poweredbyGastroposao

0 Comments