Škola čokolade za početnike

 

skola_cokolada_1Upoznajte se, napokon, s velikom pričom o svijetu čokolade.

Nakon brižnih priprema pripremili smo ovu školu gdje ćete naučiti sve o nastanku i vrstama čokolada, a i otkriti tajne majstora čokoladera – od temperiranja čokolada, pravilnom korištenju u kuharstvu i slastičarstvu, izradi pralina i čokoladnih tabli, pa sve do čokoladnih ukrasa, glazura za torte i dekoracija.

 

Tajne svjetskih majstora čokolade otkriva naš instruktor, profesionalni čokolader i praliner sa licencom „Pattis France“, koji je ujedno i vodeći pastry majstor u regiji – Admir Karalić.

Tečaj se odvija u popodnevnim terminu i traje puna četiri sata.

Predznanje Vam nije potrebno – jedino trebate voliti čokoladu! 
O tečajuPotrebno je znati

skola_cokolada_2U novouređenom i vrhunski profesionalno opremljenom demonstracijskom centru PURATOS-a u Zagrebu , višegodišnjem partneru Gastronomada, pripremili smo dopunjenu jednodnevnu osnovnu školu upoznavanja sa svijetom ČOKOLADE.

Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 15 osoba, a to znači da voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito prokomentirati sve detalje tema koje se obrađuju. Na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način.

NEKE OD TEMA TEČAJA

  • kako nastaje čokolada
  • vrste kakaovca i tipovi čokolada
  • osnovne tehnike
  • temperiranje i hlađenje
  • tajne ganachea i punjenja
  • izrada domaćih pralina
  • izrada čokoladnih ukrasa i dekoracija

OSNOVNE INFORMACIJE

  • termin u popodnevnim satima od 17:30h
  • puna četiri stata nastave
  • predznanje nije potrebno
  • aktivna interakcija s polaznicima
  • profesionalni majstori slastičari i majstori kuhari te iskusni predavači
  • metodologija nastala iz prakse, male grupe

TEČAJ UKLJUČUJE 
Teoretsko i praktično predavanje, aktivnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi slastica. Alate i pribor za tečaj osiguravaju Gastronomadi, kao i sve namirnice potrebne za provođenje programa edukacije. Tečaj vode posebno pripremljeni profesionalni edukatori i Gastronomadi. 

FILOZOFIJA 
I naravno – sve slastice koje ćemo zajedno raditi, zajedno ćemo uživati i komentirati.

Kao i u svim programima za članove naše Udruge i dalje nam je  cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije. 

KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za članove udruge po osobi iznosi 500,00 kn, a za novopridošle aplikante 700,00 kn u koje je uključeno i jednogodišnje članstvo. Iznos uključuje sve gore navedeno.


Dođite i pridružite se našem svijetu mirisa, okusa i boja uz pregršt zabave i finih slastica koje ćemo, naravno, uvijek zajedno kušati, komentirati i – tko zna – moguće i poboljšavati na zadovoljstvo svih. 

 

Udruga Gastronomadi 
Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb 
tel: +385 1 286-73-72
email: info@gastronomadi.hr

skola_cokolada_6LOKACIJA
Edukacija se odvija u prostorima tvrtke PURATOS KONDING, Radnička cesta 184 u Zagrebu. 

TERMIN SLIJEDEĆEG TEČAJA

Najavljen termin: 06. studeni 2018. (utorak) od 17:30h.


POTREBNO PREDZNANJE I ZAHTJEVNOST
Edukacija “Škola čokolade za početnike” ne zahtjeva predznanje i namijenjena je i potpunim početnicima u kuhinji, ali i svim onima koji su zainteresirani upoznati svijet čokolade. 


JEZIK EDUKACIJE
Edukacija se odvija na hrvatskom jeziku. U slučaju zainteresiranosti cijele grupe edukaciju je moguće provesti na engleskom ili njemačkom jeziku. 

NAMIRNICE I RADNA OPREMA
Za školu ćemo osigurati pregače da se nezabrašnite ili “zaflekate”, pribor , kalupe za praline, …. 

VELIČINA GRUPE
Veličina grupe se kreće do petnaest osoba. 

VREMENSKE PRILIKE
Vremenska prognoza ne utječe na raspoloženje i provedbu radionice. 

KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za članove udruge po osobi iznosi 500,00 kn, a za novopridošle aplikante 700,00 kn u koje je uključeno i jednogodišnje članstvo.

PLAĆANJE
Uplata kotizacije moguća je na dva načina: 

– na žiro-račun Udruga Gastronomada, Zagreb – IBAN – transakcijski račun HR40 2340 0091 1106 6929 7 – SWIFT CODE: PBZGHR2X kod Privredna banka Zagreb d.d. s naznakom „Kotizacija za AK-003 za Ime i Prezime“. 

– za direktne uplate – osobno na adresi Kluba Gastronomada, Jurišićeva 1, Zagreb svakog radnog dana (upiti na tel 01 286 73 72 ili e-mail info@gastronomadi.hr) . 

Uplata na žiro račun potrebna je najkasnije tri dana prije datuma tečaja i isključiva je potvrda prijave na tečaj. 

OTKAZIVANJE TEČAJA
Ukoliko se iz opravdanih razloga, sedam radnih dana prije održavanja tečaja, otkaže prisustvovanje izvršiti će se povrat novaca polazniku. 

OSTALE VAŽNE NAPOMENE
Radionice će se održati s minimalnim brojem od 10 prijavljenih. 
U slučaju većeg broja prijava postoji mogućnost organiziranja novih datuma. 
U slučaju manjeg broja prijava tečaja će se otkazati za neki drugi datum, a prijavljenima po želji vratiti novac ili ga priznati kao uplatu za novu radionicu. 

 

Edukacija AK-003

500,00-700,00 kn / osoba

  • jednodnevni tečaj
  • trajanje 4 sata

termin ovisi o popunjenju grupe i najavljen je za 06.11.2018. (utorak)

prijava na školu

Slastice i čokolada su nešto bez čega ne mogu. Na edukaciji sam otkrila koja je tajna prave čokolade. A tek temperiranje čokolade – da se ne bi rastopila…

Mirjana

Prijavi se na školu čokolade za početnike

500,00 Kn700,00 KnOdaberi opcije

 
gastronomadi_Akademija
gastronomadi_iskon
gastronomadi_kitchenAid_Mixer
gastronomadi_recepti.hr
gastronomadi_whirlpool
gastronomadi_dick_logo