Škola kuhanja za početnike kroz 5 tjedana

Naučite kuhati u 5 tjedanaDođite i pridružite nam se u mirisnom svijetu kuhanja na tečaju kuhanja za početnike. Predznanje vam nije potrebno – ne morate znati skuhati tjesteninu niti napraviti kruh, pohati kotlete ili ispeći ribu. Dvaput tjedno, u blok radionicama od tri sata, kroz pet tjedana, naučiti ćete o organizaciji kućnog hladnjaka i nabavi namirnica (od kumice ili iz omiljenog dućana), otkriti ćete tajne rižota i domaćih tjestenina, naučiti razne načine obrade i pripreme mesa, izrađivati sami kruh, ali i torte i kolače, a ribe, školjke i mekušci više neće biti misterij.

I još mnoštvo toga pod palicom profesionalnih kuhara i Gastronomada.

Edukacija AK-001

Škola u 5 tjedana

2xtjedno od 18h

  • male grupe
  • metodologija iz prakse
  • plaćanje gotovinom i karticama

cijena od: 3.200,00 kn prijava na školu  

Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata

O tečajuProgram tečajaPotrebno je znati
Glavni pultU našem gastronomskom centru, klubu Gastronomada, profesionalni kuhari pripremili su pet tjedana aktivnog učenja kuhanja uz predavanja i praktičnu nastavu, a u kojima će Vam otkriti sve ono što treba da Vaša kućna kuhinja više ne bude mjesto gdje ćete uporno listati kuharice i gubiti vrijeme i novac na pokušaje da kuhate kreativno, ukusno, zdravo i naravno u okvirima svojeg dnevnog vremena. 

Kroz pet tjedana – dva puta u tjednu – kod nas ćete dobiti znanja o organizaciji kućnog hladnjaka, nabavi namirnica na najbolji i najjeftiniji način, pripremi raznih temeljaca za tjedni kućni meni, ovladati ćete izradama vlastitog kruha i raznih tjestenina, doznati sve tajne rižota, naučiti tehnike odabira, čišćenja i pripreme riba, morskih plodova, raznih vrsta mesa, povrća, korištenje začina… sve uz pripremu niza klasičnih ali i kreativnih jela koje ćete stvarati zajedno sa nama.  Naravno, tu su i neizostavne slastice – raditi ćemo kolačiće i torte, upoznati tijesta, biskvite i kreme, te na kraju i proći školu osnovnih znanja o povijesti vina, te osnovne principe spajanja sa jelima kao i prepoznavanja okusa i stilova.. 

Sve teme i radionice članovi naše udruge Gastronomada – profesionalni kuhari i gastronomi – prilagodili su upravo onima koji žele u svoj život unijeti prva ali i nova znanja o kućnih kuharskim čarolijama na buduće zadovoljstvo ukućana, prijatelja i kućnih gostiju. 

Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 12 osoba, a to znači da kuhari i voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito proći kroz sve detalje tema koje se obrađuju. Kod nas ćete dobiti sav potreban pribor i namirnice, na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način. 

Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h 
NEKE OD TEMA TEČAJA
  • organizacija kuhinje
  • nabava namirnica i nutricionizam
  • osnovne tehnike rezanja i obrade
  • voće i povrće
  • temeljci i juhe
  • kruh i rižoti
  • domaće tjestenine i njoki
  • riječna i morska riba, školjke i mekušci
  • svijet mesa
  • slastice
  • uvod u svijet vina
OSNOVNE INFORMACIJE
  •  termini u popodnevnim satima
  •  dva puta tjedno kroz pet tjedana
  •  predznanje nije potrebno
  •  polaznik aktivno sudjeluje u pripremi jela i degustaciji
  •  profesionalni kuhari i iskusni predavači
  •  alati za kuhanje, skripte, pregače osigurani za polaznike
  •  metodologija nastala iz prakse, male grupe
  •  certifikat Gastronomada
TEČAJ UKLJUČUJE Predavanja, aktivnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela. Alate i pribor za tečaj osiguravaju Gastronomadi, te sve namirnice potrebne za provođenje programa edukacije. Tečaj vode renomirani hrvatski profesionalni kuhari i Gastronomadi.     Nakon pohađanja tečaja polaznik dobiva certifikat Gastronomada o završenoj edukaciji.  FILOZOFIJA 
I naravno – sva jela koja ćemo zajedno raditi, zajedno ćemo uživati i komentirati. Dugoročno, cilj nam je promicati proizvođače ekoloških i autohtonih proizvoda, uključujući seoska domaćinstva, „vrhunske“ restorane i male obiteljske hotele. 

Dodatno, cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, molekularnu gastronomiju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije. 

KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za tečaj po osobi iznosi 3.200,00-3.400,00 kn i uključuje sve gore navedeno, ali i još pokoje iznenađenje. 

PLAĆANJE
– plaćanje moguće netbankingom, gotovinom, karticama jednokratno, te Diners beskamatno u obrocima do 12 rata . 

Dođite i pridružite se našem svijetu mirisa, okusa i boja uz pregršt zabave i finih jela koja ćemo, naravno, uvijek zajedno kušati, komentirati i – tko zna – moguće i poboljšavati na zadovoljstvo svih.  Udruga Gastronomadi Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb tel: +385 1 482-0200. email: gastronomadi@yahoo.com

Program tečaja: Osnove kuhanja (EDU-AK001)


Dinamika odvijanja – 2 x tjedno u popodnevnim satima, 3 x sata x pet tjedana 

DSC091021. poglavlje: 
– upoznavanje s osnovnim namirnicama i podjelama na kategorije 
– načini nabave, kupovine i punjenja kućnog hladnjaka, čuvanje hrane 
– dnevna prehrana, nutricionistički balansi ishrane, piramida ishrane, organizacija kuhinje 
– pokazna priprema jednog brzog dnevnog jela (opcija) 

2. poglavlje:
– osnovni temeljci i juhe / priprema i uporaba ribljih, povrtnih i mesnih temeljaca 
– tehnika kuhanja na pari i radionica „row food“ jela  3. poglavlje:
– tema dana: voće i povrće 
obrada povrća i voća, načini pripreme 
klasična i kreativna jela  4. poglavlje:  – vrste kruha / brašna, kvasci, izrada i pečenje raznih kruhova sa tehnikama – rižoti / tajne riže, priprema i izrada raznih rižota 5. poglavlje:
– pašte i njoki / izrada tjesta, oblika i punjenja raznih tjestenina 
– tipični umaci / priprema i izrada klasičnih umaka za pašte 
– tehnike kuhanja i prženja tjestenina i njoka   DSCF7801

6. poglavlje:
– riba morska i riječna – prepoznavanje, odabir, čišćenje, pripreme, tipična jela 
– školjke, rakovi, muzgavci – prepoznavanje, odabir, čišćenje, pripreme, tipična jela 
– tehnike paniranja, prženja, kuhanja 

7. poglavlje: 
– meso u ishrani, osnovne podjele i kategorije 
– tema dana: perad, janjetina, kozletina / odabir, obrade, priprema 
– klasična i kreativna jela od peradi i janjetine 
– tehnika kućne peke 

8. poglavlje: 
– tema dana: svinjetina, junetina, divljač / odabir, obrada, priprema 
– klasična i kreativna jela 
– tehnike mariniranja i roštilja u kući i na otvorenom 

belcolade_69. poglavlje:
– praktična radionica – torte, prhki kolači, čokoladne glazure, puff tijesto, osnovne kreme – izrade biskvita, punjenja i dizajn kolača i slastica – tehnike izrade torti, kolačića, topljenja čokolada, izmjera i odabira namirnica za slastice, temperatura

10. poglavlje:
– kratki uvod u vina 
– spajanje stilova vina s jelima 
– zajednički objed i podjela diploma   Udruga Gastronomadi Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb tel: +385 1 482-0200. email: gastronomadi@yahoo.com  

belcolade_32LOKACIJA
Edukacija se odvija u gastronomsko-edukacijskom centru Klub Gastronomada, Jurišićeva 1/I u Zagrebu. 

TRAJANJE TEČAJA Tečaj se odvija u popodnevnim satima, dinamika 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h 

POTREBNO PREDZNANJE I ZAHTJEVNOST
Edukacija “Nauči kuhati kroz pet tjedana” ne zahtjeva predznanje i namijenjena je i potpunim početnicima u kuhinji, ali i svim onima koji su zainteresirani upoznati svijet kuhanja i naučiti osnove kuharstva. 

JEZIK EDUKACIJE
Edukacija se odvija na hrvatskom jeziku. U slučaju zainteresiranosti cijele grupe edukaciju je moguće provesti na engleskom ili njemačkom jeziku. 

NAMIRNICE I RADNA OPREMA
Za školu ćemo osigurati pregače da se nezabrašnite ili “zaflekate”, pribor , lonce i teće za kuhanje, …. 

VELIČINA GRUPE
Veličina grupe se kreće do dvanaest osoba. 

VREMENSKE PRILIKE
Vremenska prognoza ne utječe na raspoloženje i provedbu radionice. 

KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za tečaj po osobi iznosi 3.200,00-3.400,00 kn

PLAĆANJE
Uplata kotizacije moguća je na dva načina: 

– na žiro-račun Udruga Gastronomada, Zagreb – IBAN – transakcijski račun HR40 2340 0091 1106 6929 7 – SWIFT CODE: PBZGHR2X kod Privredna banka Zagreb d.d. s naznakom „Troškovi edukacije za AK-001 za Ime i Prezime“. 

– za kartice i direktna uplata – osobno na adresi Kluba Gastronomada, Jurišićeva 1, Zagreb svakog radnog dana (upiti na tel 01 4820 200 ili e-mail gastronomadi@yahoo.com) . 

Uplata na žiro račun potrebna je najkasnije tri dana prije datuma tečaja i isključiva je potvrda prijave na tečaj. 

OTKAZIVANJE TEČAJA
Ukoliko se iz opravdanih razloga, sedam radnih dana prije održavanja tečaja, otkaže prisustvovanje izvršiti će se povrat novaca polazniku. 

OSTALE VAŽNE NAPOMENE
Radionice će se održati s minimalnim brojem od 9 prijavljenih. 
U slučaju manjeg broja prijava tečaja će se otkazati za neki drugi datum, a prijavljenima po želji vratiti novac ili ga priznati kao uplatu za novu radionicu.    Udruga Gastronomadi Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb tel: +385 1 482-0200. email: gastronomadi@yahoo.com  

Na preporuku prijatelja odlučio sam se za školu. Danas kuham za obitelj, prijatelje i mota mi se po glavi mala konoba.

Tomislav

Prijava za termin - proljeće 2018.

3.000,00 Kn3.400,00 Kn Odaberi opcije

 

Škola čokolade za početnike

Nakon brižnih priprema pripremili smo školu čokolade gdje ćete naučiti sve o vrstama čokolada, otkriti ćete tajne majstora pralina – od temperiranja čokolada, izrade pralina i čokoladnih kolačića, mouseeva, pa sve do čokoladnih ukrasa i dekoracija. Trajanje 4 puna sata, cijena 500,00 kn.

gastronomadi_Akademija
gastronomadi_iskon
gastronomadi_kitchenAid_Mixer
gastronomadi_recepti.hr
gastronomadi_whirlpool
gastronomadi_dick_logo