Faširanci – po domaći

 

Kosani odresci, polpete, faširanci – jedno jelo, a zapravo ih je tri. Danas donosimo faširance – kosane odreske po zagrebački.

Sam službeni naziv “kosani odresci” zapravo i nije potpuno točan jer je meso koje se koristi za faširance mljeveno, a ne kosano. No, od gramatike važnija je priprema, pa krenimo s pripremom ovog jednostavnog jela.

Najprije trebamo mljeveno meso – mix od cca 70% junetine i 30% svinjetine. U taj, recimo klasični mix, dodaje se ocijeđeni kruh prethodno namočen u vodi, soli, papra po želji, malo kosanog češnjaka iz ulja, jaje – i dobro razradimo te ostavimo da smjesu da odstoji 2 sata, kako bi se sastojci fino proželi.

U tavi rastopimo svinjsku mast, oblikujemo faširance, uvaljamo u krušne mrvice i stavljamo u tavu i pržimo 7 minuta sa svake strane.

Primjene gotovih faširanaca su brojne – samostalna konzumacija (bez ičega osim istih), kao pratnja kelj varivu (ili nekom drugom varivu), uz neki prilog i salatu, kao burger u nekom pecivu ili kruhu uz umake (neka vrsta sendviča), a zasigurno ima još mogućnosti kombinacija s faširancima.

U svakom slučaju – fini domaći faširanci su izvrsno i ukusno jelo.

Video recept kako faširance pripremaju u vinskoj kući Kurtalj omogući li su nam šefica Andreja, te gastronomad Rene Bakalović s fenomenalnim video mobitelom tvrtke Lenovo

Pogledajte video

 

 

Vaš Gastronomad Rene Bakalović

 

Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović powered by Gastroposao.eu

0 Comments