Naučite kuhati za tjedana         


Gastronomska akademija: EDU-AK001
3.400,00 kn / osoba
Diners 2 do 12 rata
Erste Maestro plus 2 do 12 rata
gotovina uz popust 10%
članovi gastronomada popust 5%
parovi popust 5%
Termini
Upiti/Rezervacije
 
Dođite i pridružite nam se u mirisnom svijetu kuhanja na tečaju kuhanja za početnike.

Predznanje vam nije potrebno - ne morate znati ispeći jaja niti kruh, pohati šnicele ili ispeći palačinke.

Dvaput tjedno, u blok radionicama od tri sata, kroz pet tjedana naučiti ćete o organizaciji kućnog hladnjaka i nabavi namirnica (od kumice ili iz omiljenog dućana), otkriti ćete tajne rižota i domaćih tjestenina, naučiti marinade, osmoze i načine pripreme mesa, zašto i kako koristiti začine, a riba, školjke i mekušci više neće biti misterij.


I još mnoštvo toga pod palicom profesionalnih kuhara i Gastronomada.

Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata


 


U našem gastronomskom centru, klubu Gastronomada, profesionalni kuhari pripremili su pet tjedana aktivnog učenja kuhanja uz predavanja i praktičnu nastavu, a u kojima će Vam otkriti sve ono što treba da Vaša kućna kuhinja više ne bude mjesto gdje ćete uporno listati kuharice i gubiti vrijeme i novac na pokušaje da kuhate kreativno, ukusno, zdravo i naravno u okvirima svojeg dnevnog vremena.

Kroz pet tjedana - dva puta u tjednu - kod nas ćete dobiti znanja o organizaciji kućnog hladnjaka, nabavi namirnica na najbolji i najjeftiniji način, pripremi raznih temeljaca za tjedni kućni meni, ovladati ćete izradama vlastitog kruha i raznih tjestenina, doznati sve tajne rižota, naučiti tehnike odabira, čišćenja i pripreme riba, morskih plodova, raznih vrsta mesa, povrća, korištenje začina... sve uz pripremu niza klasičnih ali i kreativnih jela koje ćete stvarati zajedno sa nama.

Naravno tu su i neizostavne slastice - raditi ćemo kolačiće, pite, štrudle i torte, te na kraju i proći školu upoznavanja svijeta vina i osnovne principe spajanja jela i vina.

Sve teme i radionice članovi naše udruge Gastronomada - profesionalni kuhari i gastronomi - prilagodili su upravo onima koji žele u svoj život unijeti prva ali i nova znanja o kućnih kuharskim čarolijama na buduće zadovoljstvo ukućana, prijatelja i kućnih gostiju.

Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 12 osoba, a to znači da kuhari i voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito proći kroz sve detalje tema koje se obrađuju. Kod nas ćete dobiti sav potreban pribor i namirnice, na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način.

Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h

NEKE OD TEMA TEČAJA: OSNOVNE INFORMACIJE

 organizacija kuhinje
 nabava namirnica i nutricionizam
 osnovne tehnike rezanja i obrade
 temeljci i juhe
 kruh i rižoti
 domaće tjestenine i njoki
 riječna i morska riba, školjke i mekušci
 voće i povrće
 svijet mesa
 slastice
 uvod u svijet vina

 termini u popodnevnim satima
 dva puta tjedno kroz pet tjedana
 predznanje nije potrebno
 polaznik aktivno sudjeluje u pripremi jela i degustaciji
 profesionalni kuhari i iskusni predavači
 alati za kuhanje, skripte, pregače osigurani za polaznike
 metodologija nastala iz prakse, male grupe
 certifikat Gastronomada





TEČAJ UKLJUČUJE
Predavanja, aktivnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela. Alate i pribor za tečaj osiguravaju Gastronomadi, te sve namirnice potrebne za provođenje programa edukacije. Tečaj vode renomirani hrvatski profesionalni kuhari i Gastronomadi.

Nakon pohađanja tečaja polaznik dobiva certifikat Gastronomada o završenoj edukaciji.

FILOZOFIJA
I naravno - sva jela koja ćemo zajedno raditi, zajedno ćemo uživati i komentirati. Dugoročno, cilj nam je promicati proizvođače ekoloških i autohtonih proizvoda, uključujući seoska domaćinstva, „vrhunske“ restorane i male obiteljske hotele.

Dodatno, cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, molekularnu gastronomiju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije.

KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za tečaj po osobi iznosi 3.400,00 kn i uključuje sve gore navedeno, ali i još pokoje iznenađenje.

PLAĆANJE
- plaćanje moguće karticama, Diners i Erste Maestro plus beskamatno u obrocima do 12 rata .
- popust za plaćanje gotovinom 10%.
- popust za članove Gastronomada 5%.
- popust za parove 5%.


Dođite i pridružite se našem svijetu mirisa, okusa i boja uz pregršt zabave i finih jela koja ćemo, naravno, uvijek zajedno kušati, komentirati i - tko zna - moguće i poboljšavati na zadovoljstvo svih.

Udruga Gastronomadi
Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb
tel: +385 1 482-0200.
email:gastronomadi@yahoo.com

 

Program tečaja: Osnove kuhanja (EDU-AK001)


Dinamika odvijanja - 2 x tjedno u popodnevnim satima, 3 x sata x pet tjedana

1. poglavlje:
- upoznavanje s osnovnim namirnicama i podjelama na kategorije
- načini nabave, kupovine i punjenja kućnog hladnjaka, čuvanje hrane
- dnevna prehrana, nutricionistički balansi ishrane, piramida ishrane, organizacija kuhinje
- pokazna priprema jednog brzog dnevnog jela (opcija)

2. poglavlje:
- osnovni temeljci i juhe / priprema i uporaba ribljih, povrtnih i mesnih temeljaca
- tehnika kuhanja na pari i radionica „row food“ jela

3. poglavlje:
- vrste kruha / brašna, kvasci, izrada i pečenje raznih kruhova sa tehnikama
- rižoti / tajne riže, priprema i izrada raznih rižota


4. poglavlje:
- pašte i njoki / izrada tjesta, oblika i punjenja raznih tjestenina
- tipični umaci / priprema i izrada klasičnih umaka za pašte
- tehnike kuhanja i prženja tjestenina i njoka

5. poglavlje:
- riba morska i riječna - prepoznavanje, odabir, čišćenje, pripreme, tipična jela
- školjke, rakovi, muzgavci - prepoznavanje, odabir, čišćenje, pripreme, tipična jela
- tehnike paniranja, prženja, kuhanja

6. poglavlje:
- meso u ishrani, osnovne podjele i kategorije
- tema dana: perad, janjetina, kozletina / odabir, obrade, priprema
- klasična i kreativna jela od peradi i janjetine
- tehnika kućne peke

7. poglavlje:
- tema dana: svinjetina, junetina, divljač / odabir, obrada, priprema
- klasična i kreativna jela
- tehnike mariniranja i roštilja u kući i na otvorenom

8. poglavlje:
- tema dana: voće i povrće
obrada povrća i voća, načini pripreme
klasična i kreativna jela

9. poglavlje:
- praktična radionica – torte, pite, mousse, štrudl
- izrade biskvita, punjenja i dizajn kolača
- tehnike izrade trajnih kolača i štrudla, pokazna vježba tijesto za štruklu

10. poglavlje:
- kratki uvod u vina
- spajanje stilova vina s jelima
- učenje dizajna i ukrašavanja tanjura, postava stolova za prigode
- zajednički objed i podjela diploma


Gastronomadi
Klub Gastronomada: Jurišićeva 1, Zagreb
tel:+385 1 4820 200
email: gastronomadi@yahoo.com
http://www.gastronomadi.hr


LOKACIJA
Edukacija se odvija u Whirlpool Show kuhinji u prostorija Kluba Gastronomada u Zagrebu.

TERMIN SLIJEDEĆEG TEČAJA
Novi termin tečaja 17.11.2014. i odvija se ponedjeljkom i srijedom od 18h.

TRAJANJE TEČAJA
Tečaj se odvija u popodnevnim satima, dinamika 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h

POTREBNO PREDZNANJE I ZAHTJEVNOST
Edukacija "Nauči kuhati kroz pet tjedana" ne zahtjeva predznanje i namijenjena je i potpunim početnicima u kuhinji, ali i svim onima koji su zainteresirani upoznati svijet kuhanja i naučiti osnove kuharstva.

JEZIK EDUKACIJE
Edukacija se odvija na hrvatskom jeziku. U slučaju zainteresiranosti cijele grupe edukaciju je moguće provesti na engleskom ili njemačkom jeziku.

NAMIRNICE I RADNA OPREMA
Za školu ćemo osigurati pregače da se nezabrašnite ili "zaflekate", pribor , lonce i teće za kuhanje, ....

VELIČINA GRUPE
Veličina grupe se kreće do dvanaest osoba.

VREMENSKE PRILIKE
Vremenska prognoza ne utječe na raspoloženje i provedbu radionice.

KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za tečaj po osobi iznosi 3.400,00 kn.

PLAĆANJE
Uplata kotizacije moguća je na dva načina:

- na žiro-račun Udruga Gastronomada, Zagreb - IBAN - transakcijski račun HR40 2340 0091 1106 6929 7 - SWIFT CODE: PBZHR2X kod Privredna banka Zagreb d.d. s naznakom „Kotizacija za AK-001 za Ime i Prezime“.

- za kartice i direktna uplata - osobno na adresi Kluba Gastronomada, Jurišićeva 1, Zagreb svakog radnog dana (upiti na tel 01 4820 200 ili e-mail gastronomadi@yahoo.com) .

Uplata na žiro račun potrebna je najkasnije tri dana prije datuma tečaja i isključiva je potvrda prijave na tečaj.

OTKAZIVANJE TEČAJA
Ukoliko se iz opravdanih razloga, sedam radnih dana prije održavanja tečaja, otkaže prisustvovanje izvršiti će se povrat novaca polazniku.

OSTALE VAŽNE NAPOMENE
Radionice će se održati s minimalnim brojem od 10 prijavljenih.
U slučaju većeg broja prijava postoji mogućnost smanjenja cijene po osobi.
U slučaju manjeg broja prijava tečaja će se otkazati za neki drugi datum, a prijavljenima po želji vratiti novac ili ga priznati kao uplatu za novu radionicu.




KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za tečaj po osobi iznosi 3.400,00 kn.

PLAĆANJE
Uplata kotizacije moguća je na dva načina:

- na žiro-račun Udruga Gastronomada, Zagreb - IBAN - transakcijski račun HR40 2340 0091 1106 6929 7 - SWIFT CODE: PBZHR2X kod Privredna banka Zagreb d.d. s naznakom „Kotizacija za AK-001 za Ime i Prezime“.

- za kartice i direktna uplata - osobno na adresi Kluba Gastronomada, Jurišićeva 1, Zagreb svakog radnog dana (upiti na tel 01 4820 200 ili e-mail gastronomadi@yahoo.com) .

Uplata na žiro račun potrebna je najkasnije tri dana prije datuma tečaja i isključiva je potvrda prijave na tečaj.

OTKAZIVANJE TEČAJA
Ukoliko se iz opravdanih razloga, sedam radnih dana prije održavanja tečaja, otkaže prisustvovanje izvršiti će se povrat novaca polazniku.

OSTALE VAŽNE NAPOMENE
Radionice će se održati s minimalnim brojem od 10 prijavljenih.
U slučaju većeg broja prijava postoji mogućnost smanjenja cijene po osobi.
U slučaju manjeg broja prijava tečaja će se otkazati za neki drugi datum, a prijavljenima po želji vratiti novac ili ga priznati kao uplatu za novu radionicu.



Udruga Gastronomadi
Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb
tel: +385 1 482-0200.
email:gastronomadi@yahoo.com


Vinski prijatelji škole
 

Vinarija St.Hills Vinarija Andro Tomić Vina Cmrečnjak Vinarija Trapan Vinarija bibiCh Vinarija Kutjevo Vino.hr Vinarija Degrassi Vivat Fina VIna
 
Noževi i pribor


Davne 1778. godine osnovana je kompanija Friedr. Dick s glavnim ciljem proizvodnje vrhunskih noževa i pribora.
Danas, nakon 234 godine, kompanija i dalje uspješno posluje te su njihovi proizvodi (prvenstveno noževi) prvi odabir gurmana i profesionalaca. Gastronomadi koriste DICK opremu, kao i naši polaznici u Gastronomadi Akademiji.