Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović

 dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju

Pik ili Klik – na maslinovo ulje

  [fb_button] Kako odabrati dobro, izvorno hrvatsko maslinovo ulje? To je vječito pitanje kojim se bave najveći znalci i poznavaoci ulja. Tom su prigodom prijepori oko sorti uvriježena stvar, a geografsko podrijetlo može biti stvar ozbiljnijih zamjeranja....

read more

Med, džemovi i samo jedan klik!

  [fb_button] I jedno i drugo je slatko, drži se u staklenki i maže na kruh, ali je toliko različito po svom nastanku da se svaki put začudimo zbog čega se u svakome dućanu nalaze na istoj grupi polica. Odgovor je više nego jasan – zbog kupaca. Još jedan važan...

read more

Zimnica na ŽutomKliku

Odabir obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za nas je odradila internetska trgovina Žuti klik, koji je čitav segment svoga djelovanja posvetio OPG-ovima i njihovu povezivanju s kupcima.

Jednim klikom iz svog naslonjača postat ćete vlasnikom ukusne zimnice, a da pritom niste napravili ni jednu od prethodno opisanih radnji.

read more

Vina Hrvatske na Žutom Kliku

Pošta je vjekovima zauzimala položaj poveznice kultura, dok su poštari, glasnici i pismonoše bili ambasadori povezivanja širokih prostranstava. [fb_button] Vina su svakako proizvodi kojima se izvorne kulture žele predstaviti i sastavni su dio našeg identiteta te su...

read more

Pošta za stolom

  [fb_button]   Svaka autohtona kuhinja i kultura stola stjecala je svoje posebnosti koje bi bile upotpunjivane migracijama i razmjenama. Pojavom pismonoša, glasnika i poštara pojavljuju se i prva poštanska konačišta koja u nekim dijelovima Europe još i...

read more

Termini škola

Škola kuhanja u 5 tjedna   – najava jesen 2019.

Škola kuhanja u 5 tjedna   – u tijeku 29.04.2019. 

Škola čokolade za početnike   – održana 12.02.2019.

Škola kuhanja u 5 tjedna   –  održana 14.01.2019. 

Škola kuhanja u 5 tjedna   – održana 12.11.2018.

Škola kuhanja u 5 tjedna   – održana 03.09.2018. 

Škola kuhanja u 5 tjedna   – održana 08.05.2018. – pon-srij od 18h.

Škola kuhanja u 5 tjedna   – održana – 16.01.2018. – uto-čet od 18h.