Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović

 dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju

Give me five – daj pet!

  Dnevnički zapis 24. srpanj 2017. Give me five - daj pet!   Give me five, daj pet, globalizirani je optimistički pozdrav. U Hrvatskoj međutim ima tajno značenje Po njemu se poznaju siroljupci prvoga reda. Na usklik Daj peticu, vadi se kolut sira...

read more

Mistika pripreme rižota na otvorenom

  Mistika pripreme rižota na otvorenom   Šaptač tavama otvorio je na terasi Cheesea sezonu matineja utorkom. Tim povodom riječ, dvije o rižotu, opisni recept, a usput i primjedba, dvije oko nekih temeljnih tema o kojima moramo drugom prigodom svakako i...

read more

Renesansni špinat

  Dnevnički zapis 02. lipanj 2017. Renesansni špinat   Popeye je bio u pravu ! Ako osobi širokih obzora tepamo da je renesansna pojava, špinat trebamo pohvaliti kao namirnicu neslućenih mogućnosti, špinat je kralj klorofila! Špinat ti stalno...

read more

Paprike filane upitnicima – ???

  Dnevnički zapis 28. svibanj 2017. Paprike filane upitnicima - ????   Punjene paprike mogu biti jeftini ugostiteljski davež, posljednja postaja jeftine riže začinjene mljevenim mesom nepoznatog porijekla ili divota bez premca Poznajem ljubitelje...

read more

  Akademija mesa - 1. epizoda - Txogitxu govedo   Počinje naša potraga za mesnim savršenstvom, odležanom govedinom - chef Belizar Miloš iz zagrebačkog restorana Agava - predstavlja Txogitxu govedo Opsesija vrhunskom odležanom govedinom pojava je...

read more