Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović

 dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju

Naručivati se mora

  Na prvome je mjestu i najtraženija roba znanje. Javna dostupnost informacijama, saznanjima od velikog je značenja. Velike javno dostupne biblioteke iznimno su tražene, a malo ih je koje ne zahtijevaju plaćanje svojih usluga Nakon znanja iznimno tražena...

read more

Internetska kuhinja

Na pitanje ima li života izvan interneta moderni ljudi odgovorili bi: „Ne znam, ako nađeš, pošalji mi link…“ Nakon prodora interneta u svagdašnji život ništa više nije isto; sjetimo se samo prvih koraka umrežavanja kada je sporo preko modema priključak...

read more

Domaće tjestenine i brašno

  Priča o tjestenini nedokučiva je, pritom se samo nagađa odakle je njezino izvorno podrijetlo. Neki tvrde da je Marko Polo donio u Europu tjesteninu iz Kine, drugi tvrde da je izvorno talijanska. Najstarije bilješke o tjestenini potječu još iz istočne Azije i stare...

read more

Pik ili Klik – na maslinovo ulje

  Kako odabrati dobro, izvorno hrvatsko maslinovo ulje? To je vječito pitanje kojim se bave najveći znalci i poznavaoci ulja. Tom su prigodom prijepori oko sorti uvriježena stvar, a geografsko podrijetlo može biti stvar ozbiljnijih zamjeranja. Maslinarstvo...

read more

Med, džemovi i samo jedan klik!

  I jedno i drugo je slatko, drži se u staklenki i maže na kruh, ali je toliko različito po svom nastanku da se svaki put začudimo zbog čega se u svakome dućanu nalaze na istoj grupi polica. Odgovor je više nego jasan – zbog kupaca. Još jedan važan razlog...

read more

Termini škola

Napreda škola kuhanja – subota, petak-subota – najava zima 2018.

Škola čokolade za početnike   – najava 06.11.2018.

Škola kuhanja u 5 tjedna   – najava zima 2018. 

Škola kuhanja u 5 tjedna   – u tijeku 09.10.2018.

Škola kuhanja u 5 tjedna   – održana 03.09.2018. 

Škola kuhanja u 5 tjedna   – održana 08.05.2018. – pon-srij od 18h.

Škola kuhanja u 5 tjedna   – održana – 16.01.2018. – uto-čet od 18h.