Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović

 dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju

Masline i maslinovo ulje su dar bogova….

  Masline i maslinovo ulje, dar je bogova !   Maslina (Olea europea), iskonski je povezana s Mediteranom, a samim time i s našim krajevima te se redovito navodi kao primjer izvrsnosti, tradicije i zdravog načina života. A stari je naziv za maslinu ulika  ...

read more

Pripremite rajčice za zimu

Pripremite rajčice za zimu   Za sve vas koji imate viška rajčica, nudimo vam nekoliko savjeta kako ih spremiti, pa da u njihovom okusu uživate još dugo u zimu. 🙂   Neki su već završili sa pripremom zimnice, a neki tek kreću. Za sve vas koji...

read more

Give me five – daj pet!

  Dnevnički zapis 24. srpanj 2017. Give me five - daj pet!   Give me five, daj pet, globalizirani je optimistički pozdrav. U Hrvatskoj međutim ima tajno značenje Po njemu se poznaju siroljupci prvoga reda. Na usklik Daj peticu, vadi se kolut sira...

read more

Mistika pripreme rižota na otvorenom

  Mistika pripreme rižota na otvorenom   Šaptač tavama otvorio je na terasi Cheesea sezonu matineja utorkom. Tim povodom riječ, dvije o rižotu, opisni recept, a usput i primjedba, dvije oko nekih temeljnih tema o kojima moramo drugom prigodom svakako i...

read more

Renesansni špinat

  Dnevnički zapis 02. lipanj 2017. Renesansni špinat   Popeye je bio u pravu ! Ako osobi širokih obzora tepamo da je renesansna pojava, špinat trebamo pohvaliti kao namirnicu neslućenih mogućnosti, špinat je kralj klorofila! Špinat ti stalno...

read more