Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović

 dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju

Mistika pripreme rižota na otvorenom

  Mistika pripreme rižota na otvorenom   Šaptač tavama otvorio je na terasi Cheesea sezonu matineja utorkom. Tim povodom riječ, dvije o rižotu, opisni recept, a usput i primjedba, dvije oko nekih temeljnih tema o kojima moramo drugom prigodom svakako i...

read more

Renesansni špinat

  Dnevnički zapis 02. lipanj 2017. Renesansni špinat   Popeye je bio u pravu ! Ako osobi širokih obzora tepamo da je renesansna pojava, špinat trebamo pohvaliti kao namirnicu neslućenih mogućnosti, špinat je kralj klorofila! Špinat ti stalno...

read more

Paprike filane upitnicima – ???

  Dnevnički zapis 28. svibanj 2017. Paprike filane upitnicima - ????   Punjene paprike mogu biti jeftini ugostiteljski davež, posljednja postaja jeftine riže začinjene mljevenim mesom nepoznatog porijekla ili divota bez premca Poznajem ljubitelje...

read more

  Akademija mesa - 1. epizoda - Txogitxu govedo   Počinje naša potraga za mesnim savršenstvom, odležanom govedinom - chef Belizar Miloš iz zagrebačkog restorana Agava - predstavlja Txogitxu govedo Opsesija vrhunskom odležanom govedinom pojava je...

read more