Svi smo vidjeli i čuli za KitchenAid – ali dali znamo kako je sve počelo ?

 

Prototip prvog KitchenAid samostojećeg miksera iz 1930.

KitchenAid je nastao prije gotovo stotinjak godina, točnije 1919., kada je Hobart korporacija napravila prvi mikser pod nazivom H-5. A prototip dizajna modela K, koji će se kasnije razviti u današnji prepoznatljiv oblik, nastao je 1930. godine.

Glavni proizvod kompanije je i dalje samostojeći mikser,kojeg se može nabaviti u tridesetak artisan „retro“ boja s mnoštvom dodataka. Upravo taj inicijalni univerzalni dizajn s mogućnosti proširenja čini glavni proizvod unikatnim. Tako osnovnu funkciju miksera odnosno mješača dopunjavamo, pa možemo raditi sladolede ili sorbete korištenjem posebne posude s duplom stjenkom, ako stavimo nastavak za mljevenje mesa možemo raditi i domaće kobasice, dok će pašta znalci uživati u posebnom nastavku za izradu tjestenine od klasičnih tagliatela pa sve do fusila ili domaćih špageta.

Uz glavni proizvod, u proizvodnoj liniji posebno su popularni štapni mikseri koji opet imaju pregršt raznih nastavaka i mješalica. Tradicionalne i štapne miksere možemo nabaviti i u bežičnoj varijanti. Potom slijede tosteri, procesori hrane, odlični blenderi, pa čak i aparati za kavu. Cijela je paleta raznih KitchenAid uređaja, a sve ih odlikuje pouzdanost i robusnost koje prati vrhunski retro dizajn.

Novost u ponudi je linija posuđa za kuhanje i pečenje koji su odnedavno dostupni i na našem tržištu.

 

KitchenAid samostojeći mikser može se nabaviti u tridesetak retro boja

Posebnost pristupa KitchenAid korporacije je i popularizacija recepata i „novih“ načina korištenja uređaja preko „KitchenAid ambasadora“ – food blogera koji nas uvijek iznenade nečim novim, pa tako i mi donosimo video recept.

I da, ne zaboravite, da je u tijeku velika nagradna igra KitchenAida, portala Gastroposao.eu iJutarnjeg lista – tako da kliknite na doljnji link i odgovorite na pitanje – koja je najpopularnija islandska delicija.

 

Video recept: Sladoled od samo 2 sastojka

 

 

Ne propustite sudjelovati u nagradnoj igri – poklanjamo tri KitchenAid proizvoda – kliknite ovdje