+385 1 482 0 200 [email protected]

 

Akademija mesa – 1. epizoda – Txogitxu govedo

 

Počinje naša potraga za mesnim savršenstvom, odležanom govedinom – chef Belizar Miloš iz zagrebačkog restorana Agava – predstavlja Txogitxu govedo

[fb_button]

Opsesija vrhunskom odležanom govedinom pojava je koja je ozbiljno zarazila Hrvatsku.

Chef zagrebačkog steakhousea El Toro Mario Mihelj u samom restoranu drži komoru za suho zrenje mesa.

Svakodnevno sa svojim timom kuša tjednima odležale najcjenjenije pozicije mesa. Analiziraju učinke fermentacije, optimalno trajanje odležavanja.

Nakon razgovora s Mariom odlučio sam anketiratei prijatelje, chefove koji su opsjednuti vrhunskom govedinom.

Špiro Pavlić kuhar je koji najzahtjevniju svjetsku klijentelu gosti na luksuznoj jahti.

Na raspolaganju su mu ultimativne namirnice koje god poželi bilo gdje na Mediteranu.

No oduševila ga je tagliata koju nam je u Zagrebu poslužio zajednički prijatelj Belizar Miloš u njegovom restoranu Agava.

Fantastično, ocijenio je Špiro.

Kakva je to točno bila divota upitao sam Belizara u prvom nastavku naše potrage za mesnom perfekcijom.

 

 

 

Vaš Gastronomad Rene Bakalović

 

[fb_button]
Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović powered by Gastroposao.eu

poweredbyGastroposao

0 Comments