+385 1 482 0 200 [email protected]

 

Dnevnički zapis 03. travanj 2017.

1. svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine

 

Prvenstvo u spremanju kotlovine u organizaciji Rotary kluba Velika Gorica zakazano je za 22.04.2017. u dvorcu Lukavec

[fb_button]

 

kotlovina gastroposaoeu

 

Svjetsko prvenstvo u spremanju kotlovine je humanitarna manifestacija koja promiče tradicijsku gastronomiju.

Sva sredstva prikupljena od prodaje kotlovine bit će donirana Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica za nabavu opreme za PODRŠKU RANOM DJEČJEM RAZVOJU.

Kotlovina je tradicionalno jelo koje se sprema u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Povijesni izvori tvrde da se prva kotlovina spremala na tim prostorima još u doba starog Rima. Osnova svake kotlovine je svinjetina i kobasice pečene na velikom kovanom tanjuru.

Na dnu tanjura skuplja se zamamni umak.

Recepti za kotlovinu su različiti ovisno o kraju iz kojeg dolaze. I svatko će za svoj recept reći da je najbolji.

Upravo zato je Prvenstvo u pripremanju kotlovine pravo mjesto za dokazivanje najboljih majstora.

Turopolje je poznato po uzgoju autohtone turopoljske svinje.

Sladokusci kažu da se upravo od te svinje priprema najbolja kotlovina.

rotary gastroposaoeuPlemenita općina turopoljska potiče uzgoj te pasmine, pa će se dio hrane na natjecanju pripremiti upravo od njena mesa. U pripremanju kotlovine natjecat će se ekipe Rotary klubova iz Hrvatske uz goste iz Austrije, Tajvana i drugih država.

Pripremanje kotlovine nadzirat će renomirani gastronomski suciGastronomadi i Rene Bakalović.

No, ni suci neće sjediti skrštenih ruku pa će baš oni pripremiti kotlovinu od turopoljske svinje.

Cijelo natjecanje vodit će Davor Dretar – Drele.

Nakon izbora najbolje kotlovine na redu je ručak kako bi i ostali gosti mogu uživati u delicijama iz kotla.

Kotizacija po jednoj ekipi iznosi 1.000,00 kn.

Više na www.kotlovina.com

Vidimo se 22.04.2017.u Dvorcu Lukavec, Velika Gorica.

Vaš Gastronomad Rene Bakalović

 

 

[fb_button]
Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović powered by Gastroposao.eu
poweredbyGastroposao

0 Comments